Het is vanaf vandaag weer mogelijk om kistenlabels te bestellen. Ook uw gekleurde kistenlabels bestelt u op het Klantportaal via Veldkeuring en monsteronderzoek. Deze nieuwe functionaliteit is vanaf nu beschikbaar.

De kistenlabels zijn dit jaar vernieuwd ten opzichte van voorgaande jaren. Het afgelopen jaar zijn we, samen met een aantal telers, druk geweest om de bruikbaarheid van de labels te vergroten. Op basis van wensen van telers en de NAK is het volgende veranderd en verbeterd.

Allereerst zijn de kistenlabels vanaf oogstjaar 2021 wit. Dit zal vanaf nu de standaardkleur zijn voor kistenlabels. Daarnaast is het formaat gewijzigd naar 160*110 mm. Ze zijn nu 2x zo groot als de oude kistenlabels (110*80 mm). Naast de kistenlabels die op de kist geniet worden, bieden we nu ook kistenstickers aan. Deze hebben hetzelfde formaat als de labels, maar zijn alleen in wit verkrijgbaar.

Ook zijn de gegevens die op de labels staan herzien. Zo zijn de verplichte gegevens op een kistenlabel nu: ras, telernummer, perceelnummer, oogstjaar en kistvolgnummer. Tevens worden klasse, stamnummer en perceelsaanduiding op de kistenlabel gedrukt. Het label heeft daarnaast voldoende ruimte om een eventuele maatsortering handmatig toe te voegen.

U bestelt de kistenlabels op het Klantportaal via de applicatie Veldkeuring en monsteronderzoek. Op deze pagina  vindt u stap voor stap hoe u kistenlabels of -stickers kunt bestellen.

We zijn hard aan het werk met leveranciers om ook de gekleurde kistenlabels dit seizoen nog in het grote formaat te kunnen leveren. Wij zullen hier uiteraard een bericht over uitdoen, zodra dit mogelijk is. Tot die tijd kunnen we de gekleurde kistenlabels alleen nog in het kleinere formaat leveren.